Зокрема, фахівці компанії завершили поточний ремонт гідроагрегату із потужністю 117 МВт, зосереджуючись на ремонті робочого ущільнення валу, запірної арматури ущільнення та технологічних трубопроводів системи технічного водопостачання, повідомляє прес-служба "Укргідроенерго".

За словами гідроенергетиків, своєчасна та оперативна заміна застарілих або зношених деталей є важливою для продовження термінів експлуатації ключового гідротехнічного обладнання.

Раніше, в середині лютого, "Укргідроенерго" введено в експлуатацію гідроагрегат із потужністю 52,1 МВт на одній з гідроелектростанцій після проведення поточного ремонту. Також, на початку лютого, після поточних ремонтів, були запущені два гідроагрегати потужністю 23 та 22 МВт, а в грудні 2023 року, після капітальних ремонтів та реконструкції, три гідроагрегати загальною потужністю 62,5 МВт повернулися до роботи.

За інформацією "Укргідроенерго" на 21 лютого, у роботі були 72 гідроагрегати на гідроелектростанціях та насосних електростанціях. Загалом, до осінньо-зимового періоду "Укргідроенерго", за словами директора компанії Ігоря Сироти, ввело в роботу 83 гідроагрегати, які були пошкоджені під час масованих ракетних обстрілів під час минулої зими. Це забезпечило енергосистему України потужністю 4640 МВт.